Ord som «whitewashed» og «hjernevaska» er ord jeg hører daglig, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Privat
Disse ni månedene har jeg opplevd mye hat, skriver Farzad Falahatimarvast i dette innlegget.
1K+Shares

Denne teksten ble første gang publisert på jeune.no og gjengis i Utrop etter avtale med Jeune.

De siste ni månedene har jeg vært medlem av Unge Høyre. Disse 9 månedene har jeg opplevd mye hat. Ikke av hvem som helst, men av venstresiden som bruker ord og uttrykk for å tråkke på meg eller de borgerlige partiene. Noen ganger gjør de dette i det offentlige og noen ganger privat.

Det er forferdelig når folk velger å kalle meg «rasist» eller «voldtektsmann» kun basert på hvilket parti jeg er med i

‍I valgkampen har jeg reist til mange skoler og jeg har drevet med masse politikk i media. For det meste er det bare positive tilbakemeldinger, men de negative er forferdelige. Ord som «whitewashed» og «hjernevaska» er ord jeg hører daglig. Det verste er at noen ganger er det personer fra de andre ungdomspartiene som ytrer seg slik. Det er forferdelig når folk velger å kalle meg «rasist» eller «voldtektsmann» kun basert på hvilket parti jeg er med i.

For å sikre en god politisk debatt må vi som forbilder og ungdomspolitikere holde oss for gode til å male hverandre som karikaturer

Slik oppførsel er ikke greit i Norge – og hvertfall ikke i ungdomspolitikken. Det er ikke greit at folk velger å kalle Høyre og Fremskrittspartiet for rasistpartier. Det er ikke greit at debattanter velger å bruke hersketeknikker og løgn. For å sikre en god politisk debatt må vi som forbilder og ungdomspolitikere holde oss for gode til å male hverandre som karikaturer. For at unges stemme skal bli hørt må vi evne å holde debatten saklig og ikke gå etter hverandre som enkeltpersoner.

Vi må inkludere flere i debatten

‍Jeg er så utrolig lei av at venstresiden sier at vi undertrykker kvinner, vil kaste utlendinger ut av Norge og undertrykke muslimer. Når man opplever feilinformasjon og hets av sine politiske motstandere er det bare å forestille seg hva man kan få av resten av Norge. I en debatt hvor vi er mer opptatt av person enn politikk blir det skummelt å skulle ytre seg. Den politiske debatten må heve seg over karikaturer og heller fokusere på å inkludere flere i debatten – hvert fall i et valgår.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.