Yusuf ble angrepet med kniv av sin egen bror – får å være homofil. I forkant hadde norske myndigheter gitt han avslag på søknad om opphold i Norge fordi de antok at han løy om sin homofile legning, forteller artikkelforfatteren.
Foto: Privat
Homofile «Yusuf» rømte fra forfølgerne – han blir ikke trodd av UDI og UNE, skriver Odd Erik Germundsson i dette innlegget. 
678Shares

Yusuf – ikke hans riktige navn – er en ung, homofil flyktning fra Egypt. Han kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker i 2015. Han kom hit fordi han trodde han kunne leve et fritt liv her. 

Tror ikke på at han er homofil

Men UDI og UNE trodde ikke på at han var homofil og at i Egypt han kunne få en fengselsstraff på opptil 17 år for sin seksuelle. Og på mottakene i vårt land ble han trakassert og utsatt for vold av andre flyktninger, som kalte han «crazy».

Yusuf fikk «endelig avslag» av UNE i juni 2018 og måtte flykte videre til Italia, der han hadde to brødre med opphold. Hans eldste bror hadde opphøyet seg selv til «Pater Familias» fordi faren satt syk i et egyptisk fengsel og moren var blitt drept av Det Muslimske Brorskapet.

Den eldste broren tvang Yusuf til å arbeide svart med livsfarlig stillasbygging, men stakk lønna i sin egen lomme. Broren krevde at Yusuf skulle avsverge sin legning og gifte seg med en jente som han hadde pekt ut for ham. Men Yusuf var tro mot sine ekte følelser og nektet. 

Broren satte ham derfor på gata, og Yusuf sto deretter på bar bakke, uten papirer, uten arbeid eller inntekter. For han hadde også fått avslag på asyl av de italienske myndigheter, som heller ikke trodde på at han var homofil.

Trakassert og angrepet av bror

Det eneste den onde broren tenkte på, var familiens ære. Han inviterte Yusuf, for noen måneder siden, til å møte ham på en kafé under foregivende av å skulle hjelpe ham. Yusuf møtte opp, men det som møtte ham, var et nytt krav fra broren om å avsverge sin legning og gifte seg. Yusuf nektet nok en gang.

Da knuste broren et glass og hogg til mot halsen til Yusuf. Han traff bare millimeter unna halspulsåren, noe som kunne ha fått et dødelig utfall. På sykehuset ble han sydd sammen og gitt et dokument som indikerte drapsforsøk. I bildet over denne teksten ser du beviset.

Hjemsøkte Yusuf er blitt forfulgt og alvorlig skadet på grunn av at han holder fast på sin homofile legning.

Yusuf tok med seg dette bildet og sykehuspapirene og gikk til advokat, som anmeldte broren for drapsforsøk. Det var da Yusufs helvete virkelig startet. Broren hyrte inn en gjeng egyptiske kriminelle for å «ta» Yusuf og bringe ham til taushet. De angrep Yusuf med kniv, men han er god til å løpe, så han kom seg unna. Dette skjedde flere ganger, for de visste hvor han bodde. Men siste gang de forfulgte ham, var han uheldig og falt mot en fortauskant, så han fikk en alvorlig skade nederst i ryggen.

Uten rettigheter i Norge – og Italia

Yusuf måtte til lege og røntgen. Der ble han fortalt at skaden var alvorlig og måtte opereres, ellers risikerte Yusuf å havne i rullestol resten av livet. Det må opereres inn en metallplate ved ryggsøylen for å unngå brudd på ryggnerven, som vil gjøre ham lam for alltid. Fordi Yusuf ikke har italiensk helsekort, må han betale dobbelt pris for operasjon og opptrening hos fysioterapeut: 4 000 € – eller ca 40 000 kroner.

Derfor har jeg tatt initiativ til en spleis for å skaffe midler til Yusufs akutte ryggoperasjon. 

Hjemsøkte Yusuf er blitt forfulgt og alvorlig skadet på grunn av at han holder fast på sin homofile legning. Nå lever han med store smerter og risikerer å bli lam for resten av livet. 

Takk for oppmerksomheten – fra Yusufs venn og støttespiller her i Norge.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.