– For at tenåringer skal få utvikle sin egen seksualitet i fred, bør vi også la være å seksualisere barn fra tidlig alder, skriver artikkelforfatterne.
Foto: Islamic Insights
Religionsfrihet betyr også frihet fra religion, skriver Silje Hjemdal, Erlend Wiborg og Himanshu Gulati i dette tilsvaret. 
1.6K+Shares
Latest posts by Silje Hjemdal, Erlend Wiborg og Himanshu Gulati (see all)

Fremskrittspartiets politikk er klinkende klar: Barns rettigheter trumfer andres rett til å tvinge dem til å gå med ulike plagg. Religionsfrihet betyr også frihet fra religion – det valget har ikke barn som tvinges til å gå med religiøse plagg.

Misforstått likestillingskamp

«Å forby unge kvinner å kle seg slik de vil er respektløst og inngripende i folks privatliv», Skrev Simen Bondevik i Utrop den 3. desember.
Foto : Faksimile, Utrop 03.12.2022

Simen Bondevik, leder i unge sentrum, skriver feilaktig i Utrop den 3. desember at muslimer ikke er inkludert i FrPs frihetskamp. Bondevik ser ut til å ha for vane å sette folk opp mot hverandre når han fremmer politiske påstander. Det mangler aldri på en fiende når godhetapostelen Bondevik skal klinke til med et budskap: enten nå hvor han prøver å sette muslimer opp mot FrP eller når han påstår at Norge er et strukturelt rasistisk land. Men der Bondevik er på lag med foreldre som seksualiserer barn fra tidlig alder og tvinger dem til å bruke religiøse plagg, er FrP på lag med barna.

Det er rett og slett en misforstått likestillingskamp at barn skal kunne bli tvunget av deres foreldre til å gå med ulike plagg.

Barn bør ikke seksualiseres fra tidlig alder

Vi har aldersgrenser på flere ting vi mener enten er skadelig, undertrykkende eller ellers ikke akseptabelt for et barn. Jo eldre man blir, jo mer ansvar får man over egne valg: Det burde også gjelde hijaben.

FrP mener vi bør la barn være barn så lenge som mulig, og når de blir gamle nok til å utforske sin egen seksualitet, så bør de få lov til det, uten at familien skal legge seg opp i det. Men for at tenåringer skal få utvikle sin egen seksualitet i fred, bør vi også la være å seksualisere barn fra tidlig alder. Derfor bør vi også forby barnehijaben.

Enkelte friheter må minimeres for å maksimere andre

Simen Bondevik står fritt til å mene at barn, uavhengig av alder skal ha «friheten» til å bruke hijab. Men da håper vi at han reflekterer over følgende spørsmål:

– Skal alle ha lov til å kjøre bil, uavhengig av alder og førerkort?
– Hva med spritutsalg på barneskoler – er ikke det grunnleggende liberalt?
– Kollektivtransport bør vel ikke ha aldersdifferensierte priser, det bryter vel med Bondeviks likestillingsprinsipp?

Det å være tilhenger av liberalismen og ha den som ideologisk grunnlag betyr blant annet at vi må minimere noen friheter for å maksimere andre. 

Det er rett og slett en misforstått likestillingskamp at barn skal kunne bli tvunget av deres foreldre til å gå med ulike plagg.

Selv om Fremskrittspartiet mener både statens størrelse og det offentlige burde bli vesentlig mindre, betyr ikke det at vi mener det skal bli borte. Da må dette finansieres – og da over skatteseddelen. Man krever inn skatter (grunnleggende illiberalt) for å finansiere skole, helsevesen og forsvar, som beskytter, utvikler og ivaretar våre friheter (grunnleggende liberalt).

Til slutt: Om Simen Bondevik ikke stoler på en gjeng FrP-politikere stoler han kanskje på Lily Bandehy og hennes ti grunner til at barnehijab bør forbys.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.