Gratis film for å inkludere

0Shares

Hver torsdag viser vi norske samtidsfilmer fra 1980 fram til i dag, først og fremst rettet mot et filmpublikum som ikke har norsk som morsmål.

Filmserien heter CONTEMPORARY NORWAY og allerede 6. september starter vår forsmak på Mangfoldsåret 2008 – med filmen Most People Live in China/Utopia (Folk flest bor i Kina, 2002). Filmen beskriver gjennom syv forskjellige fortellinger syv politiske ståsteder – og vi viser filmen i anledningen kommunevalget.

Neste torsdag, 13. september, viser vi filmen Gone With The Woman (Tatt av kvinnen, 2007), som nettopp har hatt premiere på kino. Filmen er laget av Elling-regissør Petter Næss og handler om et ganske komplisert forhold mellom en bestemt kvinne og en svært ubestemt mann, med Trond Fausa Aurvåg i hovedrollen.

5 Lies (5 løgner, 2007), som også er kinoaktuell i høst, viser vi 20. september, deretter viser vi blant annet Junk Mail (Budbringeren, 1997), An Enemy of the People (En folkefiende, 2005) og Mars & Venus (Mars og Venus, 2007).

Billetter kan hentes i Cinematekluken i Filmens hus fra og med tre dager forut for den aktuelle visningen, og man kan få opptil seks gratisbilletter av gangen.

For mer informasjon: www.nfi.no