Can Liberalism Tolerate Islam?

 
Historiker og teolog Timothy Winter (også kjent som Abdal Hakim Murad) tar for seg forholdet mellom liberalisme og islam – et høyst aktuelt tema som handler om hvordan Europa skal definere seg selv. 
0Shares
Han gransker europeisk historie, kultur og politikk gjennom tidene for å undersøke i hvilken grad europeisk liberalisme kan være i stand til å skape og tolerere mangfold. 
Det blir mulighet for kommentarer og spørsmål fra salen.
Timothy Winter (f. 1960) er utdannet arabist fra University of Cambridge. Han har studert ved al-Azhar-universitetet i Kairo og tilbrakt flere år i Jeddah, Saudi-Arabia. I Jeddah utviklet han et nært forhold til shayk Habib Ahmad Mashhur al-Haddad og andre lærde fra Hadramaut, Yemen. Han har fordypet seg i tyrkisk og persisk ved School of Oriental and African Studies ved University of London. For tiden underviser Winter i islamske studier ved Cambridge, der han også leder The Cambridge Muslim College. Hans nåværende forskning har fokus på forholdet mellom statsadministrasjonen og sufibrorskapene i Det ottomanske rike. Winter står for en rekke anerkjente akademiske publikasjoner om islam, og han har også gjort seg bemerket med sitt arbeid innen religionsdialog. I tillegg er han kjent fra BBC som fast bidragsyter til programmet “Thought for the Day”. Han regnes som en av de fremste islamske akademikere i Vesten og har blitt kåret til Storbritannias mest innflytelsesrike muslim.
Arrangeres i samarbeid med IRN, KiR og MSS
Timothy Winter holder også et intensivkurs i islamsk historie fredag 18. mars og lørdag 19. mars i Det Islamske Forbundet (Calmeyersgate 8), åpent for alle interesserte, for mer info se islam.no.