Storslagen åpning på Cosmopolite i går

Afrikan History Week er i gang

For femte år på rad arrangeres African History Week i Oslo. Åpningsfesten ble holdt på Cosmopolite i onsdag kveld og var full av festlige innslag og fantastisk musikk.

African History Week
Foto : Lan Marie Nguyen Berg


Poeten FLOetic Lara (UK) gjorde en fantastisk opptreden på Cosmopolite torsdag kveld. Samme kveld fremførte også den verdenskjente dub-poeten Linton Kwesi Johnson et knippe av sine dikt.

African History Week
Foto : Lan Marie Nguyen Berg



African History Week
Foto : Lan Marie Nguyen Berg

Den sørafrikanske jazzbasisten Mlungisi Gegana (t.h.) er en lidenskapelig basist som virkelig lever for musikken. I Norge har han arbeidet sammen med afrikanske musikere i Norge. Han medvirker på mange av de musikalske innslagene under festivalen.

African History Week
Foto : Lan Marie Nguyen Berg

Zwai Mbula (over t.v)  er opprinnelig fra Cape Town, Sør-Afrika, men er nå bosatt i Oslo. Han begynte å spille marimba allerede da han var 12 år gammel. Senere studerte han ved The College of Music, University of Cape Town. Mbula grunnla det suksessrike Abakhaya Marimba Band, og utga tre cd-er med dem. Han har deltatt på festivaler og konserter over hele verden, og har spilt med blant andre Gladys Knight og Lionel Richie. Han er også sterkt engasjert i undervisning av unge utøvere. Zwai spilte på åpningskonserten, Nommo – Ordet som snakker og spiller også på Afrika Live på Cosmopolite lørdag kveld.

Cosmo
Foto : Lan Marie Nguyen Berg
Macka.B (t.h.)er en av verdens mest kjente artister innen reggae, dub og dancehall. Bildet er fra åpningskonserten på Cosmopolite.

Afrikan History Week
Afrikan History Week (AHW) er en kulturorganisasjon som presenterer afrikansk historie og kultur på en moderne og ustereotyp måte. I år arrangeres festivalen for femte år på rad. Det er cirka 50.000 personer med afrikansk bakgrunn bosatt i Norge. Afrikan History Week er den eneste festivalen av sitt slag i Skandinavia. Afrikan History Week holder på fram til søndag 6. september. Mer om programmet finnes på www.afrikanhistoryweek.com.