Vant skjønnhetskåring – utsatt for rasistisk hets

 
Foto: Andy Jones
Vinneren av Miss Amerika, Nina Davuluri, har kommentert de rasistiske utsagnene som kom i kjølevannet av seieren av den amerikanske misse-konkurransen den 15. september. 
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Indisk-amerikanske Davuluri sier til International Buisness Times at hele affæren ikke overrasket henne.

– Jeg opplevde samme typen bemerkninger da jeg vant Miss New York og visste at hvis jeg vant Miss Amerika så ville det skje igjen, forteller hun. 

Vinneren (bildet), som er fra New York, er den første kvinnen med indisk bakgrunn som går hele veien i den amerikanske skjønnhetskonkurransen.

Kalt for Miss Al Qaeda
I timene som fulgte seieren, ble nettsamfunnet Twitter fylt med støtteerklæringer for Davuluri, men endel folk uttrykte også deres misnøye ovenfor tittelvinneren. Hun ble skjelt ut både som “araber” og “Miss Al Qaeda”.

Mange støttet også den 24 år gamle skjønnhetsdronningen, blant annet Vanessa Williams, som i 1983 ble historisk som den første afro-amerikanske vinneren av kåringen. Williams traff Miss Amerika-vinneren backstage på hennes Broadway show, The trip to Bountiful. 

– Hun opplevde mye av det samme som jeg har måtte gjennom. Igjen viser dette at vi i løpet av 30 år har kommet langt, men at vi kan gå enda lenger i å ta tak i de samme holdningene, sier hun til International Business Times.