70 prosent flere vedtak i asylsaker

Author Recent Posts Toril Thu Strande Latest posts by Toril Thu Strande (see all) 1000 nederlendere solgt til Norge - 03.01.2009 Innvandring bra for nasjonale minoriteter - 02.01.2009 – Moskémiljøet er negativt for kvinner - 29.12.2008 Januar til september 2008 var månedene da nesten alle piler i norsk utlendingsforvaltning pekte oppover: Det kom flere asylsøkere, […]

Januar til september 2008 var månedene da nesten alle piler i norsk utlendingsforvaltning pekte oppover: Det kom flere asylsøkere, antall på familieinnvandring gikk opp, flere studenter fikk utdanningsløyve og det ble utstedt flere visum, skriver Integrerings- og mangfoldsdirektoratets (IMDi) i sitt nyhetsbrev.

70 prosent

Videre skriver IMDi at i løpet av årets åtte første måneder fattet Utledningsdirektoratet 5024 asylvedtak. Det er en oppgang på nesten 70 prosent fra samme periode i 2007, da tallet var 2978. Fortsatt er det flest søkere fra Irak.

Bak følger Eritrea, Somalia og Russland. Den største prosentvise økningen fra samme periode i fjor står de to afrikanske landene for, sammen med Afghanistan. Nesten halvparten av asylsøkerne er mellom 18 og 30 år. Nær tre av fire som søker asyl i Norge er menn.

Økt arbeidsinnvandring

Også antall utenlandske studenter øker. Ved utgangen av august var det nesten 3900 som hadde fått tillatelse til studier ved norske universiteter og høyskoler, opp åtte prosent fra samme periode i fjor.

Med økt arbeidsinnvandring de siste årene kommer nå en naturlig økning i familieinnvandring. 2008 ligger an til å bli et rekordår i antall som flytter til Norge for å bo sammen med de utenlandske borgerne som arbeider her.