Iman Meskini på Forbes-toppliste

Iman Meskini er tatt med på Forbes "30 under 30-liste".
Den 25-årige skuespilleren og foredragsholderen er blant de utvalgte på magasinets 30 under 30-lister.
891Shares

Forbes’ 30 under 30-lister trekker frem unge profiler som har markert seg i ulike bransjer. Iman Meskini, kjent fra «Skam», er på Europa-listen i kategorien Social Impact – og på kjendislisten, ifølge VG.

I begrunnelsen trekkes det frem at Meskini i tiden etter «Skam» har brukt sin store fanbase, med blant annet over 500.000 følgere på Instagram, til å starte dialog om hvordan unge muslimer blir representert i Norge og andre vestlige land.

Til VG skriver Meskini dette i en SMS:

– Det er en stor ære å få lov til å være med på 30 under 30 Forbes-listen 2022! Dette er utrolig stort for meg og veldig gøy å få en slik anerkjennelse!

– Også må jeg jo si at jeg er ekstra stolt ettersom alt jeg deler er ting jeg står innenfor og om temaer som opptar meg, og som jeg tror opptar mange andre også. Det er fint at det blir lagt merke til.

Håper på flere hijab-vennlige roller

Meskini sier til VG at hun håper dette fører til flere skuespilleroppdrag. I et tidligere Utrop-intervju har hun sagt at det er altfor få roller som en muslimsk jente med hijab kan spille, hvor det ikke handler om at hun skal ta av seg hijaben mot slutten.

– Jeg hadde ikke spilt Sana hvis hun var noe annet enn en sterk muslimsk kvinne. Vi har sett nok av undertrykte muslimske kvinner. Nå trenger vi det motsatte, sa hun til Utrop.