Mobilen din kan bli slått av automatisk!

0Shares

ICE International står bak dette systemet, og ingeniør Jan Monrad Tangen håper og tror systemet er med å bidra til at Bergen blir satt på kartet som senter for trådløs teknologi.
– Vi har hatt et nært samarbeid med Luftfartsverket, kontaktet 240 internasjonale flyplasser og fått stor respons. Alle vi har vært i kontakt med, sier at de vil ha denne teknologien.

I dag regner man med at 10 prosent av alle mobiltelefoner som passasjerene har med seg om bord i et fly, står på under reiser, sier Tangen til Bergens Tidende. Systemet består av en antenneboks på 10x10cm som slår automatisk av mobiltelefoner som er innen rekkevidde.

– Dette systemet er tilrettelagt for mobiltelefoner med den såkalte Bluetooth-teknologien, som nå blir standard kommunikasjonskanal i alle nye mobiltelefoner. I dag finnes det tre slike telefoner fra Nokia og Ericsson på markedet. Nye Bluetooth-telefoner er like om hjørnet. I løpet av et par år vil dette være de vanligste mobiltelefonene fra alle de store produsentene, sier Tangen.

Resultatet av testprosjektene vil bli presentert til våren for det internasjonale flysikkerhetsmiljøet og det internasjonale kongress om sykehusteknologi.