Frp vil internere flyktninger

(INNENRIKS) Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann vil internere alle flyktninger og asylsøkere sentralt, før de slippes videre inn i landet, melder NTB.

Tiden i interneringsleir må norske myndigheter bruke til å undersøke om den enkelte kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, sier Ellingsen til Nordlandsposten. Frps justispolitiske talsmann sier at kontrollen og silingen av asylsøkere og flyktninger er så dårlig i dag at det slippes inn potensielle terrorister.

I Stortingets spørretime onsdag svarte justisminister Odd Einar Dørum på et spørsmål fra Ellingsen om temaet. Justisministeren sa blant annet at det finnes grupperinger i Norge som sympatiserer med bin Laden og Taliban-regimet, men at overvåkingspolitiet har oversikt over miljøene.

Ellingsen sier det er betryggende å høre at politiet har oversikt, men mener likevel at kontrollen bør være bedre. Han mener at Evjemoen og Lahaugmoen kan være gode alternativ til transittmottak, der bakgrunnen til flyktninger og asylsøkere kan undersøkes bedre enn i dag.