– Moria-leiren har vært en tikkende bombe, det har regjeringen visst lenge, uten å gjøre noe for å sikre barna der.
Foto: Pixabay
Det er tragikomisk at regjeringen går ut samme dag som det blir kjent at Moria har brent ned og sier at man skal hente 50 asylsøkere, skriver Lea Mariero. 
Lea Mariero
Latest posts by Lea Mariero (see all)

«For lite, for sent», er reaksjonen fra Press – Redd Barna Ungdom, når det er klart at Regjeringen henter 50 asylsøkere fra Hellas.

Situasjonen i Moria har vært kritisk lenge og det er flaut at regjeringen ikke har foretatt seg noe før. Det var en varslet katastrofe med nesten 13 000 flyktninger i en leir bygget for 3000. Halvparten av de som befant seg i leiren er barn, og flere har fått påvist smitte av koronaviruset. Likevel har Regjeringen valgt å sitte stille å se på helt frem til leiren nå har brent ned.

Det er flaut at regjeringen ikke har foretatt seg noe før

At Regjeringen går ut samme dag som det er blitt kjent at Moria har brent ned og sier at man skal hente 50 asylsøkere er tragikomisk. Det er et latterlig lavt antall tatt i betraktning hvor kritisk situasjonen i Moria er og hvor mye ressurser Norge har. 

Det er vanskelig å forstå dette som noe annet enn symbolpolitikk fra regjeringens side. Man burde tatt en beslutning om å hente flere hundre for lenge siden. Krisen i Moria er ikke over selv om regjeringen prøver å legge saken død ved å hente et svært begrenset antall asylsøkere til Norge.