– I dag går Sylvi Listhaug ut med tidenes mest splittende FB-post hvor hun setter svake grupper opp mot hverandre.
Foto: FrP
I en kald og kynisk valgkamp setter FrPs Sylvi Listhaug og Jon Helgheim de mest sårbare opp imot hverandre, skriver Petter Farstad i dette innlegget. 
3.2K+Shares

Nå er valgkampmaskineriet til FrP i full gang og hundefløyta går varm. Jo verre det går på meningsmålingene, desto styggere blir utspillene. Dette er partiet som slår politisk mynt på humanitære katastrofer og er med på at tusenvis av druknede mennesker brukes som valgflesk!

Får ikke hjelp «der de er»

«Vi må hjelpe dem i nærområdene!», ropes det med høy utestemme fra toppledelsen i partiet. Det har vært FrPs mantra i en årrekke. Når FrP sier «vi må hjelpe flyktningene der de er», utelates det å fortelle at de er det partiet som har kuttet mest i pengestøtten til flyktningene – der de er. Og de vil fjerne bistand som skal gå til å hjelpe mennesker i nød. Hadde det ikke vært en ærligere sak å si det som det er: Vi er ikke interessert i å hjelpe, la de greie seg selv, det er ikke vårt ansvar!

Setter svake grupper opp mot hverandre

Bortsett fra å ønske mennesker i nød dit pepperen gror er toppledelsen i Fremskrittspartiet mest kjent for er å tegne fiendebilder av landets innvandrere gjennom flere år. Det å svartmale og finne feil og mangler som de kan presentere til sine fremmedfiendtlige tilhengere er det som står først på agendaen.

I går ankom 22 barn og 13 voksne syriske flyktninger fra Moria-leiren i Hellas. Reaksjonene lot ikke vente lenge på seg. I dag går Sylvi Listhaug ut med tidenes mest splittende FB-post hvor hun setter svake grupper opp mot hverandre. Her setter hun flyktninger opp mot blant annet kreftpasienter og ALS-syke og skylder på at ett av verdens rikeste land må hjelpe sine innbyggere fremfor å hente barn og deres foreldre fra en av Europas verste flyktningeleire. 

Jo verre det går på meningsmålingene, desto styggere blir utspillene

I går kunne vi lese en FB post fra Jon Helgheim som gjør nøyaktig det samme, hvor han setter rusmisbrukere, bostedsløse og alvorlig syke opp mot flyktninger. Jeg kan ikke annet enn å bli sjokkert over Fremskrittspartiets uttalelser gang etter gang etter gang. Det er så kaldt, kynisk og umenneskelig.

Dypest sett er vi alle flyktninger

Fremskrittspartiet er det verste rælet gjennom tidene i norsk politikk. Hele toppledelsen i partiet er gjennomsyret av det samme ondskapsfulle grumset. Hva skal vi med slike hodeløse politikere som er betalt av våre skattepenger for å skape splid, bruke farlig retorikk og benytte uttalelser som vekker avsky? Det finnes ikke en eneste grunn til at dette splitt og hersk-partiet har livets rett i politikken.

Jeg vil avslutte med noen ord fra tidligere biskop Per Arne Dahl i Tunsberg bispedømme som setter ting i perspektiv: «Dypest sett er vi alle flyktninger i verden, gjester som er avhengige av andres menneskers godhet og evne til å inkludere i et felleskap. Derfor er gjestfrihet verdens håp. Vi blir sterke av å elske og svake av å forakte og neglisjere. Vi blir sterke av å være gjestfrie, og svake av å være snerpete, kalde og avmålte.» 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.