Donald Trumps retorikk er populær i nettavisen Resett: «Jeg avsluttet mitt forhold til Resett ved å idiotforklare president Trump», skriver artikkelforfatteren.
Foto: Courtesy Donald J. Trump Presidential Library, Joyce N. Boghosian
Da jeg avsluttet mitt forhold til Resett, ble innboksen min fylt med søppel. Da ble en bekreftelse på hva denne nettavisen står for, skriver John G. Robertsen i dette innlegget.
485Shares

Nylig brøt redaksjonssjef Lars Akerhaug med Resett (VG 2.12.2021). Mannen fikk åpenbart samvittighetskvaler gjennom tvilsomme virkemidler og metoder som har vært – og er – Resetts kjennetegn. For hvor lenge kan en nettavis notorisk bryte både Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten uten at det får følger?

Utilslørt rasisme

Jeg har forfattet svært mange debattinnlegg i aviser landet rundt, og det over forskjellige tema. Særlig har skole-, forsvar- og landbrukspolitikk engasjert meg, men også skarpe ytringer mot ytterste venstre og det jeg vil kalle fundamentalisme innenfor miljø- og klimapolitikk. 

At ett av de første innleggene i Resett (om AUF) havnet hos Fredrik Solvang i NRK Debatten burde ha vært en vekker for undertegnede. Samtidig fikk jeg nærmest klippekort på å skrive artikler hos Lurås. 

For hvor lenge kan en nettavis notorisk bryte både Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten uten at det får følger?

Dessverre tok jeg alt for sent en nærmere kikk på Resetts kommentarfelt. De fleste ytringene var «helt innenfor» – men du verden så mye nedrigheter, konspirasjoner, løgn og utilslørt rasisme det var også. 

Bekreftelsen på hva Resett står for

Akkurat som Akerhaug fikk jeg nok. Jeg avsluttet mitt forhold til Resett ved å idiotforklare president Trump, gå hardt ut mot mangelen på normal høflighet og saklighet i kommentarfeltene og til slutt med et varmt forsvar for Farida som ble kastet ut av Norge. 

Da ble innboksen min fylt med bokstavelig talt søppelpost – uten at jeg mistet nattesøvnen av den grunn. Det ble bare enda en bekreftelse på hva denne nettavisen (som knapt klarer å produsere eget stoff), sto for. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.