Les deg opp på homofili, Linstad! | Anna Loppacher   

– La oss ikke ha denne meningsløse unaturlig-debatten flere ganger.
Foto: LGBTQsurveyReport
Vi må droppe unaturlig-argumentet én gang for alle, skriver Anna Loppacher i denne kommentaren til et innlegg av Trond Ali Linstad.
444Shares

Nok en gang prøver noen seg med argumentet om at homofili er unaturlig (Trond Ali Linstads artikkel i Utrop 23.7.22). Forfatteren prøver seg også på merkelig tankeakrobatikk om hvorfor denne påstanden ikke er ensbetydende med hat mot skeive mennesker.

Her blir alt bare feil. Hvis man går ut fra at atferd som ikke bare finnes blant oss mennesker, men også hos andre dyr, er naturlig, er homofili i aller høyeste grad naturlig. Forskere har funnet 1500 dyrearter hvor homofili er utbredt, og man finner nok flere etter hvert som tida går. 

Videre finnes det et stort mangfold av (homo-) seksuelle praksiser blant dyr. Så kan vi en gang for alle droppe unaturlig-argumentet?

Hva står vi så igjen med? På tross av lett tilgjengelige og entydige fakta hevder noen at homofili ikke er naturlig. Hvorfor? Det er jo ikke sant. Handler det da egentlig om at man ønsker å diskreditere andre seksuelle legninger enn heterofili, samtidig som man prøver iherdig å unngå å bli anklaget for hat? 

Men dessverre er det lite annet man står igjen med enn mangel på respekt, intoleranse, og hat, siden faktagrunnlaget er så tydelig. At intoleranse eller hat ikke er intensjonen til den som ytrer seg, har lite å si, her er det effekten som teller. Og den ser vi altfor ofte, sist ved angrepet i Oslo i år.

Så helt seriøst, dere som ikke har gjort det, les dere opp. La oss ikke ha denne meningsløse unaturlig-debatten flere ganger.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.