Norge rundt

0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Rollespill om flyktninger

Sist helg dro 59 ungdommer fra hele Vesterålen til Lofoten for å delta i rollespillet «På Flukt» som en del av konfirmasjonsundervisningen til Human-Etisk forbund. I forkant av helgesamlingen hadde konfirmantene fått innføring og lært mer om menneskerettighetene. I tillegg var de knappe 60 konfirmantene delt inn i fem ulike familier. Familiene bestod fra syv til femten medlemmer, der rollene som mor, far, søster, datter, sønn og besteforeldre var fordelt. Hver familie hadde sin historie og sin klan-tilhørighet.

Konfirmantene spilte familier med somalisk opprinnelse og skulle i rollespillet oppleve prosessen fra å være fordrevet flyktning i eget land til å sitte på et asylmottak i Norge. Av alle konfirmantene som deltok var det bare to stykker som fikk innvilget asyl. Disse to var de eneste som hadde en gjennomgående troverdig historie som de fortalte gjennom hele rollespillet og som endelig slapp dem igjennom nåløyet og oppholdstillaltelse i Norge, skriver Vesteraalens avis

Kjell Ola Dhal vender hjem for å se “Snøen faller”

Gjøvik I kveld kommer manusforfatter Kjell Ola Dahl hjem til Gjøvik på eksklusiv premièrevisning av den prisvinnende filmen Før snøen faller, som er spilt inn både i Istanbul – og på Lunner.

Vinneren av beste nordiske film under Göteborg internasjonale filmfestival 2013, er regissør Hisham Zamans første spillefilm, etter novellefilmene Bawke, Vinterland og De andre; filmer som har vunnet over førti priser i inn- og utland siden 2005, skriver Oppland Arbeiderblad.

Kunstutstilling på Løkka

– Jeg stiller spørsmål ved normene i vestlig kunst, og ved det tradisjonelle skillet mellom vestlig og ikke-vestlig kunst, forteller Fadlabi til Dagsavisen.  Fram til 13. april dekker Fadlabis «the Prediction machine» veggene på Kunstplass 5, et visningssted med fokus på politisk kunst. Fadlabi kom til Norge som flyktning i 2003.

Belyser drakampen mellom det åndelige og det rasjonelle

Lørdag 9. mars presenterer Kristiansand Kunsthall nye utstillinger med Marte Johnslien, Marit Roland og Marius Martinussen. I møtet mellom kunst og buddhisme, belyser Johslien drakampen mellom det åndelige og det rasjonelle i kunsten. I kunsthallen bidrar hun både med video- og maleriinstallasjon, skriver Kristiansand avis.