Det hersker liten tvil om at John Olav Egeland støtter oppropet mot rasismeparagrafen, skriver Carl Müller Frøland i en kommentar til Dag Herbjørnsrud.
Foto: Pixabay
Dag Herbjørnsrud indikerer usikkerhet rundt Dagbladets John Olav Egeland, og hans støtte til oppropet. Det trenger han ikke, skriver Carl Müller Frøland.
78Shares

I Utrop 20. august fremsetter Dag Herbjørnsrud en påstand om Dagbladets John Olav Egeland og oppropet «Fjern ‘Rasismeparagrafen’!». En liten faktakorreksjon er her på sin plass.

Stort tydeligere kan ikke en støtteerklæring bli

«Egeland er en strålende skribent, en av norsk presses fremste de siste siste tiårene. Men i fjor syntes han å støtte de som nå vil fjerne paragrafen mot hatprat, også kjent som rasismeparagrafen (185)», skrev idéhistoriker Dag Herbjørnsrud i Utrop den 20. august.
Foto : Faksimile, Utrop 20.08.2020.

Herbjørnsrud skriver: «Egeland er en strålende skribent, en av norsk presses fremste de siste siste tiårene. Men i fjor syntes han å støtte de som nå vil fjerne paragrafen mot hatprat, også kjent som rasismeparagrafen (185).» Herbjørnsrud mener tydeligvis at det hersker en viss usikkerhet om Egelands støtte til oppropet. På sin Facebook-profil 22. juni i fjor uttalte imidlertid Egeland følgende: «Dette oppropet vil vekke mye indignasjon. Men det har en prinsipiell begrunnelse som alle bør tenke gjennom før de reagerer. Oppropet har min støtte.» Stort tydeligere kan ikke en støtteerklæring bli. 

Selv om det måtte smerte Herbjørnsrud og andre tilhengere av straffeloven § 185, står det fast: Egeland syntes ikke å gi sin støtte til oss som arbeider for å få denne paragrafen opphevet – han ga oss faktisk sin støtte.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.