Ahchoune designer kostymene til dansegruppen selv, og er grundig med detaljene, skriver artikkelforfatteren,.
Foto: Privat
Historien til folk, steder, tid og deres følelser kan beskrives gjennom akrobatiske bevegelser til musikk, skriver Fatima Zahra i sin skildring av Bouhcine Ahchoune.
Fatima Zahra
Latest posts by Fatima Zahra (see all)

Akrobaten Bouhcine Ahchoune ble født i den marokkanske byen Agadir i Aorir-regionen, med utsikt over Atlanterhavet og omgitt av Atlasfjellene. Den naturens kraft som omga han, vekket en gnist av kreativitet. 

Historiefortelling gjennom bevegelse og musikk

Denne storslagne naturen har spilt en stor rolle i Ahchounes reise til å bli profesjonell akrobat i verdensklasse. Storebroren hans, Mohemmed Ahchoune, også en akrobatisk internasjonal stjerne, var Ahchounes støttespiller hele veien. I dag opptrer de sammen i de mest kjente teatrene rundt om i verden og på tvers av kontinentene.

Sommeren 2021 startet Ahchoune et eget prosjekt med inspirasjon av kvinner fra Atlasfjellene. Hovedidéen hans er å utføre showdanser gjennom presise akrobatiske bevegelser til musikk, for å vise historien til folk, steder, tid og følelser. Han vier nå all tid til dette prosjektet.

Inspirert av viljen til å lykkes

Hver dag jobber han hardt for å realisere denne drømmen. I verkstedet sitt lager han detaljene for konstruksjon og dekorasjon av scenen tilpasset hver dans. Han velger og koordinerer musikk som matcher temaet. Han trener laget som er valgt ut basert på kompetanse, harmoni, tillit og vennskap. 

Målet er å personifisere livet til landsbykvinnene i Atlasfjellene

Han designer kostymene til dansegruppen, og velger nøye fargene på kjolene. Alle disse detaljene er viktige for kvaliteten på showene. Ahchoune vil snart realisere drømmeprosjektet sitt. Det akrobatiske showet han nå

lager, skal reise på turné rundt hele verden. Målet er å personifisere livet til landsbykvinnene i Atlasfjellene. Han er inspirert av deres kamp for å gi det beste til barna deres, og deres vilje til å lykkes til tross for livets vanskeligheter. 

Fatima Zahra er et pseudonym. Utrop er kjent med forfatterens identitet. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.