– Så hvem er den ekte helten av de to banestormerne? spør artikkelforfatteren. Mannen med regnbueflagget eller mannen med Palestina-flagget?
Foto: Siasat
– Hvorfor forherliges de som stormer fotballbanen med regnbueflagg fremfor de som gjør det samme med Palestinas flagg? spør Adel Ben Mabrouk Dridi i dette innlegget.
490Shares

Mario Ferri stormer banen med pride-flagg i VM-kampen mellom Portugal og Uruguay i forrige uke. Han blir hyllet som en helt. 

To dager etterpå, i kampen mellom Tunisia og Frankrike, gjør en annen mann samme manøver. Han bærer Palestina-flagget. 

Hvordan reagerer de store norske mediene da? Med fullstendig taushet. 

Det skal være like spilleregler i fotball. Begge lag som møtes i kamp, skal entre banen uten noen fordel på forhånd. Og derfor får vi gode og uforglemmelige øyeblikk fordi resultatet av kampen bestemmes av hvor godt laget jobber sammen, men også av enkeltprestasjoner hos de individuelle spillerne. 

Hvorfor kan det ikke være sånn også utenfor fotballen? 

Når Leif Welhaven i en kommentar som ble publisert på VG den 28. november kaller det for «sensur» at TV-kameraene ikke valgte å gi banestormeren med regnbueflagg mer oppmerksomhet, blir det rett og slett kleint. 

Skjønner du ikke at det han gjorde for det første er ulovlig? Og for det andre tar fokuset vekk fra det alle er mye mer interessert i, nemlig fotballen? 

Kanskje du ikke visste det, men da den tunisiske fotballfanen gjorde det samme, bare med Palestina-flagget i kampen mot Frankrike, som også er ulovlig, ble han også taklet og raskt fjernet fra banen. 

Her gjorde de ansvarlige bak kameraene akkurat det samme, nemlig å fokusere på spillerne eller tribunen når det skjedde. 

Det er ikke sensur. Det er fotball.

Kommentatoren i VG snakker videre om at det er feigt at det ikke gis mer oppmerksomhet til «regnbuemannen». 

Hør her. Hvor feigt er det ikke at etablerte medier som VG ikke dekker at «palestinamannen» gjorde det han gjorde, som for han virket som det riktige å gjøre? 

Er man redd for å bli stemplet som antisemitt? 

Nå som dette er blitt så politisk, kvier jeg meg ikke for å si det: Les historie! Og vit samtidig at den brutale okkupasjonen av Palestina i skrivende stund har foregått i 55 år, fremdeles uten noen tegn til frihet for det palestinske folk. 

Så hvem er den ekte helten av de to banestormerne? En som representerer holdninger skjult bak et «uskyldig» regnbueflagg, eller en som prøver å synliggjøre det som uten tvil er et av de grusomste og mest urettferdige overgrep mot en befolkning i menneskehetens historie?

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.